Tea with Anna Karenina

Tea with Anna Karenina

Blogista


Lupasin itselleni, että jos tämän blogin elämä joskus vakiintuu, niin kirjailen sivun, jossa kertoilen bloggauksen takana piilevistä motiiveista. No, muutama kuukausi on vierähtänyt, joten on ilmeisesti tullut aika lunastaa lupaukset.

Kun ensimmäistä kertaa tutustuin kirjablogien maailmaan, huomasin, ettei monesta lempikirjailijastani löydy juuri mitään postauksia. Useimmat blogit käsittelevät uutuuksia ja klassikoita, ja valtavirran ulkopuolista kirjallisuutta on näkyvillä vähemmän. Ajattelin, että tässähän on sopiva rako, johon änkeä. Nytkin tuntuu, että kun esittelee jotakin vähemmän luettua kirjailijaa ja kehottaa myös toisia lukemaan, saa ihan mielettömän adrenaliinipiikin.

Ja kuten monella muullakin bloggaajalla, myös minulla oli sellainen ongelma että usein muutama kuukausi lukemisen jälkeen saatoin unohtaa tyystin mitä mieltä olin lukemastani kirjasta. Omistan pari käsinkirjoitettua lukupäiväkirjaa, mutta koneella näpyttäminen on vain niin paljon helpompaa. Samalla huomasin, että pikkukaupungin kasvattina kaipasin kirjallista keskustelua lukukokemusteni ympärille, ja netti kuulosti parhaalta vaihtoehdolta tähän. Olen ihan mielettömän hurmaantunut kaikista kommenteista, ja ehdottomasti myös vastaväitteistä ja kritiikistä. Iso kiitos ja lämmin halaus kaikille kommentoineille!

Blogin nimi syntyi arvattavastikin yhdestä omasta suosikistani, ja rakkaudesta teehen. Kulutan teetä litroittain päivässä. Englanninkielisyys johtuu taas ihan vain siitä, että "Teetä Anna Kareninan kanssa" kuulosti jotenkin kolkolta. Ja sinällään käännös on ehkä osuvakin, koska luen kirjoja myös paljon englanniksi. Mieluummin pyrin aina teoksen lukemaan alkukielellä, mikäli se on mahdollista.

Tea with Anna Karenina syntyi halusta pohtia ja ymmärtää omaa lukukokemusta, herättää keskustelua ja esitellä aina silloin tällöin vaihtoehtoista kirjallisuutta valtavirralle. Jos blogilla olisi jokin motto, se olisi "Muista poistua mukavuusalueiltasi". Olen saanut bloggaamisesta ihan mielettömästi jo nyt irti, kehittynyt kirjoittajana, oppinut ymmärtämään lukemaani paremmin, antamaan kritiikkiä ja mikä parasta, saanut tutustua muihin hienoihin blogeihin. Tällä tiellä aion jatkaa, ja toivotan kaikki kiinnostuneet tutustumaan ja jakamaan omat lukukokemuksensa!

noora,
02.02.2012