Tea with Anna Karenina

Tea with Anna Karenina

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Varaslähtö maratonille!

Päätin tehdä pelimiehen liikkeen ja jätin aamuisen spinningin väliin. Laskeskelin, että pääsen sitten yön jälkeen aikaisemmin nukkumaan. Ja onhan maraton sen verran rankka koitos, että ei kannata rasittaa itseään liikaa.

Mutta mutinat pois! Aloitan siis maratonini etuajassa, 7.30, ja pyrin päivittelemään blogiin edistymistäni.

Pöytä on katettu!

(Sohvapöytä täynnä maratonkirjoja)

---

10.10
Olen lukenut Marie Darrieussecq'n romaanin Sikatotta ja Seamus Heaneyn runokokoelman Ojanpiennarten kuningas. Sikatotta oli hieno lukukokemus, mutta Heaney meni minulta ihan yli hilseen. Ei ollenkaan hyvä valinta maratonille. Seuraavaksi käyn Juhani Ahon Rautatien kimppuun.

12.49
Eteneminen on tökkinyt: kahvi sai aivoni käymään ylikierroksilla, ja piti talsia yliopistolle syömään. Ahon Rautatie kuitenkin luettu - ok, en kuitenkaan ihastunut. Seuraavaksi Toni Morrisonin Playing in the Dark.

17.39
Luettu on Morrisonin esseekokoelma (suosittelen, jos yhdysvaltalainen kirjallisuus kiinnostaa), josta pidin paljon, sekä Balzacin Tuntemattoman mestariteoksen jämät. Pieni printti pääsi yllättämään, mutta kaksi upeaa novellia (tai pienoisromaania, miten vain) palkitsivat rasittuneet näköhermoni. Nyt teetä ja pientä välipalaa - tankkaustauon jälkeen suunnistan kotimaisen kauhun pariin, eli Päivi Alasalmen Tuo tumma nainen odottelee vuoroaan.

20.20
Yli puolet maratonista takana, yay ja nay. Sain juuri viimeiset sivut luettua Alasalmen romaanista Tuo tumma nainen - hyytävää ja koukuttavaa menoa, sopivaa maratonille. Nyt taidan tarttua seuraavaksi Jeanette Wintersonin Sexing the Cherryyn. Saa nähdä, jaksanko maratonin loppuun asti, sillä jo nyt silmiä aristaa ja kirvelee. :(  Huomasin myös, että väsymyksen iskiessä sokerihumala on kofeiinihumalaa parempi vaihtoehto lukemiselle.

Ja kuinkas kävikään....
Maratonini tyssäsi kello 2.00, sivulla 112 Régine Deforgesin novellikokoelmaa. Pilkkiminen oli niin voimakasta, että otin jo lukiessani miniunet. Edes huuruiset seksikohtaukset eivät saaneet silmiäni pysymään enää auki - painuin siis pehkuihin.

Jännittävän sivumäärän paljastan tänään jossain vaiheessa blogissani. Tämä reissu oli huomattavasti laiskempi ja vaikeampi kuin edellinen maratonini. Eli turha odottaa kovin hääppöistä lukua.

Mutta tulipahan tehtyä!

16 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Itsekin aloitan aivan kohta. :)

  VastaaPoista
 2. Onnea maratonille, jään seurailemaan! Kiva, että moni on aloittanut jo näin aamutuimaan, on minullakin töissä jotain tekemistä :D

  VastaaPoista
 3. Pidä hauskaa! (Spinningiin ehtii huomennakin. Tai perjantaina.)

  En millään malttaisi odottaa omani aloittamista, mutta tässä on ensin niin paljon hoidettavia asioita, että pakko on odottaa sinne viiteen saakka. Mutta silloin alkaa oma koitokseni suurella innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotan onnea näin jälkikäteen.

   Ja spinningiin ehtii tosiaan vaikka tänään. Vaikka onkin vähän krapulainen olo...

   Poista
 4. Hyvin on lähtenyt sinulla maraton käyntiin, tsemppia ja lukuiloa jatkoonkin!

  Kirjoitatko maratonin jälkeen vielä erikseen kirjoista jonkinlaiset arviot? Ainakin tuo Sikatotta kiinnostaa kovasti ja myös Ahon Rautatie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleisön pyynnöstä voin kirjoittaa ainakin kummastakin. :) Todennäköisesti tulen bloggaamaan miltei kaikista maratonkirjoista, niitä kertyi kuitenkin sen verran vähän.

   Poista
 5. Hyvällä sykkeellä näytät olevan liikkeellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alku lähtikin käyntiin ihan hyvin, mutta tasaisia hyytymisen merkkejä oli loppua kohden nähtävissä. :D

   Poista
 6. Sikatotta oli myös minun mieleeni. Pitäisi lukeakin kirjailijalta lisää, olen halunnut jo kauan. Rautatielle terveisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tartu Kummitusjuttuun, sekin oli hieno! :)

   Poista
 7. Lukumaratonin ensimmäisellä kerralla överiksi lipsahtanut kahvin juonti sai kyllä pidempiaikaisen keskittymisvaikeuden aikaiseksi :D Toivottavasti kirjat nappaavat mukaansa, tsemppiä matkaan!
  -Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa kirjoista oli kategoriaa hyvä, pari oli erinomaisia, yksi oli ok ja yksi vain huono. Eli ihan hyvä jakauma. :)

   Ja kahvia en suosittele minäkään! :D

   Poista
 8. Kahvi on vähän riskialtis ja pysyin siinä parissa kupissa mitä normaalistikin juon, rasvaa ja sokeria ehkä vähän enemmän :)

  Ja juu, kiinnostaa kuulla laajempiakin selostuksia mitä Morrison kirjoittaa ja millaisena koit Rautatien...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morrison oli todella hyvä (tosin olisi vaatinut ehkä parempia pohjatietoja yhdysvaltalaisesta kirjallisuudentutkimuksen nykytilasta).

   Rautietä olin ajatellut ihan erilaiseksi ja ehkä siksi petyin kirjaan. Myös loputtomat kolmoispisteet ärsyttivät...

   Poista