Tea with Anna Karenina

Tea with Anna Karenina

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Ei soitellen sotaan, eli maratonsuunnitelmatVähältä piti, ettei maratonistani (24.7) tullut kurssikirjallisuuden sanelema. Edistyin kuitenkin niin hyvin klassikkoluvuissani, että totesin voivani sallia itselleni pienen hypyn syrjäraiteille. Tietenkään tämä hyppy ei voi olla täysin suunnittelematon, vaan sitä varten tuli huolellisesti valita säkillinen kirjoja. Mies kiroili, kun hän sai osakseen kantaa repun satamaan kuvausta varten.

Yritin keksiä lukemista erilaisten kategorioitten kautta, mutta toki jotkut teokset sujahtavat useampaankin kategoriaan. Jokaiseen kategoriaan valitsin kaksi teosta, joista sitten maratonin aikana valitsen itselleni sillä hetkellä mieluisamman. Valikoituneet kirjat ovat luonnollisesti taas kerran alle 200-sivuisia. Osaa olen myös ehtinyt ennen maratonia aloittaa, joten lopullisten sivumäärien kanssa täytyy olla tarkkana.

1. Käännettyä
Marie Darrieussecq: Sikatotta
J. M. G. Le Clézio: Alkusoitto

2. Kotimaista
Fredrika Runeberg: Rouva Catharina Boije ja hänen tyttärensä
Juhani Aho: Rautatie

3. Englanniksi
Jeanette Winterson: Sexing the Cherry
Thomas Pynchon: The Crying of Lot 44

4. Novelleja
Helmi Kekkonen: Kotiin
Honoré de Balzac: Tuntematon mestariteos (osa jo luettu)

5.Erotiikkaa
Régine Deforges: Lola
Apollinaire: Hirveä Hospodar

6. Lastenkirjallisuus
Tove Jansson: Muumipapan urotyöt (osa jo luettu)
Helli Kaikkonen: Leikkisiskot

7. Lyriikkaa
Seamus Heaney: Ojanpiennarten kuningas
Saila Susiluoto: Carmen

8. Draamaa
Tennessee Williams: Cat on a Hot Tin Roof
Rosa Liksom: Family affairs

9. Esseekirjallisuus
Toni Morrison: Playing in the Dark
Philippe Brenot: Masturboimisen ylistys (osa jo luettu)

10. Kauhu
Päivi Alasalmi: Tuo tumma nainen
Henry James: Daisy Miller & The Turn of the Screw


Todennäköisesti päivittelen väliaikatietoja blogiin (suunnittelin, että kahden tunnin välein). En ole vielä varma, luenko välissä novelleja vai en. Fiiliksen mukaan mennään.

Tarkoituksena olisi, että jaksaisin lukea sen 24 tuntia ilman minkäänlaisia nokosia. Hygieniasta tai ruokailusta en aio kuitenkaan tinkiä ja kenties intoudun jaloittelemaankin. Haaveena olisi, jos vaikka lähtisin kirjastoon tai yliopistolle lukemaan. Saa nähdä. Ainakin alakerran kahvilassa lupaan käydä välipullalla ja sumpilla.

Ai niin, aloitan maratonini siis keskiviikkona 24.7. noin kello 10.00, tai heti, kun olen toipunut aamun spinningistä. Tervetuloa seuraamaan ja tsemppaamaan!

Löytyikö listastani kirjoja, jotka olet jo lukenut?
Vai onko omassa maraton-pinossasi odottamassa samoja teoksia?

Ja onnea taipaleelle kaikille, jotka aikovat osallistua kirjablogistien yhteiselle lukumaratonille 24.7!

14 kommenttia:

 1. Samoja kirjoja ei tule maratonille mutta noista olen lukenut Rautatien, Huuto 49 (luin siis suomeksi), Muumipapan urotyöt ja molemmat Jamesin pienoisromaanit. Mikään ei ollut mitenkään "paras ikinä" mutta luettavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että ovat sentään luettavia. Muumipapan urotyöt on ollut pienoinen pettymys verrattuna muihin lukemiini muumi-kirjoihin. Ahon Rautatien kohdalla odotukset ovat kyllä kieltämättä korkealla...

   Poista
  2. Joo, Muumipapan urotyöt oli minusta sarjan heikompia kirjoja, mutta heikompikin muumikirja on luettava :)

   Poista
  3. Totta, muumien nostalgia ja pettämätön filosofia kantaa pitkälle. :)

   Poista
 2. Huisi määrä kirjoja sinulla. Ihan alkaa epäillä riittävätkö oman pinkkani kirjat (minä kun olen kaukana kirjahyllyistä ja kirjastoista maratonin aikana)... Mutta tsemppiä sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en usko, että saan läheskään kaikkia luettuja, mutta mitä enemmän sivuja sitä parempi. :)

   Poista
 3. Mielenkiintoisia valintoja! Cat on a Hot Tin Roof on hyvä, mutta Turn of the Screw'n koin vähän vaikealukuiseksi. Tarina kyllä oli hyvä, mutta Jamesin kirjoitustyyli aiheutti harmaita hiuksia. Tai ehkä olin silloin vain liian väsynyt saamaan siitä selkoa :P

  Onnea maratonille, odotan innolla mitä kaikkea ehdit lukemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös jokus yrittänyt lukea Daisy Milleriä, mutta minullekin tyyli oli jotenkin vaikea. Tämä on siis vähän riski yritys, mutta katsotaan, katsotaan. :P

   Poista
 4. Monipuolinen kattaus! Moni valitsemistasi kirjoista on minulle ihan tuntemattomia, mutta jään mielenkiinnolla odottamaan postauksiasi niistä :). Olen varmaan sanonut aikaisemminkin, mutta kirjakuvasi ovat aina tosi hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :)

   Yrtin tarkoituksella valita taas maratonille kirjoja mahdollisimman monipuolisesti. Viime kerralla se teki lukemisesta miellyttävämpää. Postaan kirjoista maratonin yhteydessä pieniä maistelmia, mielenkiintoisimmista bloggaan sitten erikseen.

   Poista
 5. Liityn kannustusjoukkoihin tällä kertaa. Kirjavalinnoistasi en ole yhtään lukenut, mutta osa on nimeltä tuttuja. Sikatotta minun on pitänyt lukea joskus aikoja sitten, mutta se jäi Suomeen muuton yhteydessä. Kirjan nimi on vain jäänyt päähän, koska on niin, eh... sikamainen? ;) Alasalmen Tuo tumma nainen kiinnostaa kovasti, samoin muutama muu.

  Vielä en tsemppaile, huomenna sitten senkin edestä mahdollisuuksien mukaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa kannustusjoukkoihin! :) Sikatotta kiinnostaa minuakin erityisesti, ihastuin nimittäin Darrieussecqin Kummitusjuttuun, joten oletan pitäväni tästäkin. Ja Alasalmi on yksi lempikirjailijoistani.

   Huomiseen! ;)

   Poista
 6. Muumipapan urotyöt olen lukenut, tottakai koska se on muumikirja. :) Myös Saila Susiluodon Carmen on enemmän kuin tuttu, Susiluoto on yksi lempirunoilijoitani. Upeaa tekstiä, oletko ennen tutustunut häneen?

  Tsemppiä maratoniin, mullakin on jo isot pinot valmiina. Ja jätskiä pakkasessa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tutustunut Susiluotoon, aikaisemmin on tullut luettua Houneiden kirja ja Missä leikki loppuu. Kummastakin pidin, mutta en ihastunut.

   Itse skippaan jätskin, mutta kirjoja todellakin pursuaa jo aikamoinen pino! :)

   Poista