Tea with Anna Karenina

Tea with Anna Karenina

torstai 27. joulukuuta 2012

Superrumaa uuttavuotta!


Superrumaa vuotta 2013 kaikille lukijoilleni ja satunnaisille blogiseikkailijoille! 

Ensi vuotta varten TwAK on koristautunut uuteen ulkoasuun (kuvassa näkyy tamperelainen kahvila Valo - kyseessä ei kuitenkaan ole maksettu mainos, vaan oma mieltymys tuohon kyseiseen kuvaan), ja teksti on muuttunut isommaksi ja ties mitä jännää. En ole vielä täysin tyytyväinen tulokseen (isompaa remonttia on luvassa), mutta toistaiseksi saa kelvata. 

Tämähän tarkoittaa sitä, että Rumat Kapinalliset on saatu kunnialla päätökseen: aamen. Haasteen suorittivat Katri ja Suketus. Onnittelut tunnollisille kapinoitsijoille! Ottakaa yhteyttä sähköpostilla, niin laitetaan rumuutta jakoon.

Oma haasteurakkani onnistui myös kunniallisesti. Luin haastetta varten viisi tiettyä kirjaa (listattu alapuolella), mutta myös moni muu lukemani kirja olisi mennyt haasteen alle.

Hubert Selby Jr: Last Exit to Brooklyn
Laura Gustafsson: Huorasatu
Kathy Acker: Pussy, merirosvokuningatar
Anthony Burgess: Kellopeli appelsiini
Unni Drougge: Hella H:n tunnustukset

Gustafssonin Huorasadusta tuli yksi kaikkien aikojen suosikeistani ja Unni Drouggeen ihastuin myös. Huorasatu on ihanan leikittelevä ja kategorioita rikkova teos, girl poweria parhaimmillaan.  Drouggelta taas suosittelen Penetraatiota niille, jotka etsivät jotain hätkähdyttävää lukukokemusta. Huikea kirja! Hella H:n tunnustukset taas suovat nautintoa Lolitansa lukeneille. Burgessin teoksen olen lukenut (elokuva on yksi suosikeistani) jo aikaisemmin - ehkä kaikki järjetön väkivalta ja naurettavuus koskettaa jotakin turtunutta osaa minussa. Se on parasta, kun kirja hätkähdyttää moneen kertaan luettunakin. Moog Konttisen suomennos on myös hei upea, jos kerrankin saa käännöstä kehua! 

Last Exit to Brooklyn jäi minulle kaikinpuolin väliinputoajaksi. Toisaalta pidin siitä, toisaalta provosoiduin. Ajattelin tuolloin, etten enää palaa Selby Jr:n töihin, mutta nyt tuntuu erilaiselta. Jokin teoksessa jäi häiritsemään ja kutittelemaan niin pahasti, että saatan ehkä tulevaisuudessa lukea vielä lisääkin. Kenties kirjallinen rumuus on kuin jokin tauti, se tarttuu ja kutittaa iholla. 

Kathy Ackeriin sen sijaan en ole palaamassa. Pussy on yksi tämän vuoden inhokkikirjoistani, mutta voin kuitenkin olla ylpeä itsestäni siinä suhteessa, että edes sain kirjan luetuksi. Tämä oli ties kuinka mones yritys kyseisen teoksen kanssa, ja olisi aivan yhtä hyvin voinut jäädä yrittämättäkin. Ihan järjetöntä kirjainsotkua! Vaginaa ja kikkeliä sivutolkulla ei tehnyt vaikutusta. Tunnottomien valtakunta oli Ackerilta jo helpompaa luettavaa (siinä oli kai jonkinnäköinen juonikin), mutta silti syksyinen Kathy Acker -teemakuuni jäi kesken. 

Ja teemakuukausista rakentuukin notkuva ja perin hutera aasinsilta seuraavaan asiaan: 

Lupauksia vuodella 2013:

1. En enää osallistu haasteisiin tai pidä teemakuukausia. Kun aikaa lukemiseen on rajatusti, on vain mukavaa kävellä hyllylle ja valita kirja hetkellisestä oikusta. Opiskeluissa on jo ihan tarpeeksi suunnitelmallisuutta.

2. En osta ainoitakaan tavoite-farkkuja. Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin liian pienet housut! Varsinkin, jos ei ole mitään muuta päällepantavaa ja sitten on pakko vetää ne kamalat nihkeät makkarankuoret jalkaan. Lisäksi tursuava paljas läski on ympäristörikos! Ei siitä takamuksesta tule yhtään pienempää, vaikka se olisi laitettu miten pieniin pöksyihin tahansa. Piste.

3. En ylisuorita. Jostain syystä minulla on ikävä tapa ylibuukata itseni aina silloin tällöin. Tuntuu, etten joskus osaa vain olla. Joulu oli ihana poikkeus!

4. Luen taas ainakin sata kirjaa vuodessa, pakko!

5. Lupaan lupaan lupaan blogata useammin.

6. Lupaan postata vähemmän naamakuvia itsestäni ja kirjoittaa enemmän asiaa.

Näillä mennään kohti seuraavaa vuotta.

- noora

---

PS. Ensi vuoden alusta listaan perinteisesti viime vuonna lukemani parhaat kirjat. Tervetuloa silloin hakemaan sitä sisältöä, joka tästä postauksesta harmillisesti puuttuu. 

14 kommenttia:

 1. Hih, mä juuri ajattelin, että ensi vuonna olisi enemmän teemaa =O

  Ylisuorittaminen ei ole kovinkaan toivottavaa, vaan pitää muistaa rentoutua. Itse olen tosi taitava rentoutumaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemabloggauksia on aina ilo seurata, mutta mie olen kyllä saanut niiden väsäämisestä tarpeekseni. Kiitti riitti. :D

   Rentoutuminen olisi kova juttu. Nyt on joululoma tosin mennyt vähän lungimmin. Onneksi. :)

   Poista
 2. Hyvä me! ;) Rumat Kapinalliset oli tosi hyvä lukuhaaste, ja se innoittaa edelleen vilkuilemaan kirjoja laajemmalla katseella. Kiitos siis.

  Kivaa, jos jaksat bloggailla enemmänkin, odotan aina innolla uusimpia juttujasi. :)

  Minun on ollut todella vaikeaa sopeutua tähän uuteen valmistumisen jälkeiseen elämään. Kuvittelin, että gradunpalautuksen jälkeen on aikaa lukea vaikka kuinka samalla kun etsin töitä, mutta kun töitä löytyi helpommin kuin olisin voinut koskaan ajatellakaan, lekottelu jäi... Mutta uskon, että nyt kun työsuhde on varma juhannuksen korville saakka, yksi stressitekijä poistuu, ja pystyn organisoimaan elämäni paremmin.

  Mukavaa vuodenvaihdetta Tampereelle! (Ja Valo ON huippu!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, hienoa, että suoritit haasteen. Tämä haaste oli lähellä sydäntäni.

   Sehän on hienoa, että löysit töitä. Lukemaanhan ehtii töiden lomassa, öhöh? :D Miulla tuntuis luettavaa riittävän vinot pinot.


   (Valo on paras!)

   Poista
 3. Olen pysytellyt pois haasteista, mutta osallistuin lukudiplomiin, ja ehkä sarjakuvahaasteeseen, muuten olen omalla tielläni.

  Rohkeakin pitää olla.

  Hyvää blogivuotta 2013, ja potkua opintoihin :)

  VastaaPoista
 4. Apua, Rumat kapinallisetko on jo loppunut???? WHAAAT?

  Missähän vaiheessa oma suoritukseni on - olen aikonut tarkkailla haasteita viikonvaihteessa, ennen kuin vuosi vaihtuu!

  Onnea ja sitkeyttä lupausten pitämiseen! Itse aion lupailla maltillisesti :-)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Deadline taisi olla jo ensimmäinen joulukuuta. :D

   Toki haasteen saa vielä suorittaa, vaikkei päivämäärään mennessä ehtinytkään! :)

   Poista
  2. Haasteeseen kirjat on tosiaan jo luettu. Sain listauksen juuri äsken aikaiseksi: http://luenjakirjoitan.blogspot.fi/2012/12/sivut-kaantyvat-uuteen-vuoteen.html. Raportti vielä puuttuu, mutta naputtelen senkin vielä valmiiksi haasteen hengen mukaisesti lähiaikoina - myöhässä, mutta minkäs enää tälle teet :-D...

   Poista
  3. Voivoi, hienoa, että suoritit haasteen kuitenkin! :) Odotan koostetta innolla. :)

   Poista
  4. Nyt on yhteenvetokin tehty, joten voin jatkaa rauhallisin mielin eteenpäin kohti uusia kirjallisia elämyksiä.

   http://luenjakirjoitan.blogspot.fi/2013/01/rumat-kapinalliset-haaste-suoritettu.html

   Poista
 5. Hyviä lupauksia!

  Ooh, miten hieno tuo yläbanneri(?)kuva! Rakastan tuollaisia hienoja lyhtypylvästyyppisiä lamppuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo on upea, suosittelen! Minäkin pidän kovasti samanlaisista lyhtypylväistä, taisin innostua kun luin Narnian tarinat... :)

   Poista
 6. Yritin tätä kovasti jo puhelimen kautta kommentoida, mutta eipä onnistunut >:(

  Eli jee hyvä me haasteen suorittaneet. Oli kiva haaste. Toivottavasti sait aiheeseen liittyneen sähköpostini jo :)

  Hyvää alkanutta vuotta Noora!

  VastaaPoista