Tea with Anna Karenina

Tea with Anna Karenina

lauantai 7. heinäkuuta 2012

Vähän Mrs Dallowaysta ja paljon tekosyitäTiedän, kesäni Virginia Woolfin kanssa on lähtenyt (kröhöm) vähän kehnosti käyntiin - olen tähän mennessä lukenut huikeat kaksi teosta kirjailijattarelta. Mutta kuten kaikkeen muuhunkin, myös tähän on tusina ihan käypiä tekosyitä.

Ensinnäkin, Woolf ei ole ihan parasta stressilukemista. Mrs. Dalloway on niin intensiivinen teos, jossa fokus vaihtuu koko ajan henkilöstä toiseen, ettei se todellakaan sovellu vain silmäiltäväksi. No, sitten seuraa toinen väittämä: Jos on juuri pyrkinyt yliopistoon ja jännittää tuloksia niin, ettei saa edes nukutuksi, niin keskittyminen voi olla vaikeaa. Tästä pääsemme seuraavaan johtopäätökseen - Dalloway meni minulta harakoille. Ihan totaalisesti.

Jos nyt olisi joku lastentarhan tentti tästä teoksesta, että summaa juoni, niin sanoisin että Clarissa ostaa kukkia. Tai Clarissalle ostetaan kukkia. Tai jotain. Loput unohdin.

Pystyin kyllä nauttimaan Woolfin tyylistä (josta löytyy upea postaus Taas yhdestä kirjablogista, eikä minulla ole mitään rakentavaa lisättävää, menkää sinne jos kaipaatte syvempiä vesiä). Välillä otteeni kertomukseen kuitenkin herpaantui ja usein jouduin palaamaan sivutolkulla taaksenpäin, kun en enää muistanut mitä olin juuri lukenut. Korostan, että tällaista tapahtuu minulle harvoin. Varsinkin, kun kyseessä on hieno teos. Ja hienohan Dalloway on, tietenkin. Lupaan tuhannesti itselleni, että luen kyllä kirjan vielä uudestaan kunhan johonkin repeää sopiva väli uusinnalle. Jatkan kuitenkin kesää Woolfin kanssa ja kenties pystyn keskittymään toisiin teoksiin hieman paremmin.

Ja sitten vielä. Kokoelmateos saattaa houkuttaa petollisesti - kaikki kirjailijan superklassikot yksissä kansissa! Joo ei kannata. Joskus seitsemäntoistavuotiaana bongasin Woolfin Selected Worksin opiskelijabudjetilla, ja nyt kaduttaa. Sivut ovat ohuita, fontti haaleaa, riviväli miinuksen puolella ja lukunautinto tiessään. Ja on tuskallista havahtua unien keskeltä siihen, että päälle tuhat sivua lämähtää naamalle. Ihan niin suuri fani en kuitenkaan ole. Vielä.


Eli ostakaan ne klassikot kivasti eri kansissa, ettei kaduta myöhemmin. Eikä tule naama niin kipeäksi ennen nukahtamista.  


PS. Tiedän, postaus on anteeksiantamaton tynkä. Mutta tähänkin on hyvä tekosyy! TwAK nimittäin muuttaa TAMPEREELLE!  (Perjantaina heräsin aamulla siihen, että mies huutaa korvan juuressa että "katokatokato!". Olin ihan varma, että kissa on oksentanut taas matolle. No, menihän siinä hetki tajuta, kun mies raahasi kädestä tietokoneen ruudun ääreen ja osoitti hyväksyttyjen listaa ja toisteli sitä "katokatokatoa". Eli tamperelaiset kirjabloggarit/lukijat, ottakee yhteyttä! :) Stressistä olen siis liikkunut ihan mielettömään intoon, joka ei sekään ole parasta keskittymiselle. Mutta koitan pikkuhiljaa herätä todellisuuteen ja tajuta, mitä oikein tapahtuu ja palauttaa blogini ruotuun. Siihen saakka pyydän lukijoiltani pientä kärsivällisyyttä. :)


Hyvää kesää kaikille! 

32 kommenttia:

 1. JEEEEE!!!! Onnea tamperelaistuvalle TwAKille ja emännälleen! Tampereen yliopisto on mahtava paikka opiskella ja Tampere kaupunkina maailman kärkikaartia. Voih, heti tuli ikävä sinne... Ehkäpä minäkin jokusen kerran alkusyksystä vielä luuhaan yliopiston käytävillä gradun loppuviimeistelyn ja valmistumissäätöjen vuoksi - se on sitten Viralliset Lounastreffit luvassa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Babe, the dinner is on me ;P

   Tampereseen ihastuin jo ensimmäisellä kerralla, ja nyt torstaina mennään katsomaan kämppää. Miten ihmeessä maltan vielä hetken asua Imatralla?

   Poista
 2. Onnittelut!

  Woolf ei varmastikaan ole parasta stressilukemista. Mutta toivottavasti kokeilet paremmalla hetkellä uudelleen. Sitä tai muita Woolfeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Woolfilta luen jo nyt To the Lighthousea, mutta varmaan loppukesä menee enemmän asioita järjestellessä kuin lukiessa.

   Kiitos! :)

   Poista
 3. Ihanaa, onnea ihan rutkasti täältäkin! :)

  VastaaPoista
 4. Jee, onnea älyttömästi! Mahtavuutta! :-) Minäkin niin toivon, että saisin vuoden päästä sijaisuuspätkän Tampereen suunnalta. Ihanaan kaupunkiin pääset, voi että.

  Ja muuten, yhdyn tuohon, että Woolf ei ole oivaa stressiluettavaa. Koettu on. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinäkin. ;D

   Ja hei, heti Tampereelle mars! :) Tsemiä siihen sijaisuuspätkään! :)

   Poista
 5. Onnea! On upeaa päästä opiskelemaan juuri sitä, mitä eniten haluaa.

  VastaaPoista
 6. Onnea opiskelupaikasta! Upeaa!

  Mrs Dalloway on yksi omista lempikirjoistani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dalloway saa miulta vielä uuden mahdollisuuden jossain vaiheessa. :)

   Kiitos! :)

   Poista
 7. Opiskelupaikka onnittelut! Sinulle koittaa jännittävä ja mielenkiintoinen syksy.

  VastaaPoista
 8. Onnittelut, tolstoilainen tuulahdus Tampereelle :)

  VastaaPoista
 9. Oooo, huiput onnittelut!!! :) <3

  VastaaPoista
 10. Mahtavaa, onnea! Saanko udella, mitä pääsit opiskelemaan?

  Kirjoituksesi Mrs. Dallowaysta ja englanninkielisistä tiiliskivipokkareista hymyilytti - nimimerkillä "itsekin joskus ostin Complete Works of William Shakespeare" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjallisuuttahan mie sinne lähden opiskelemaan. :)


   Eiii. Siis se Kokoelma, jossa printti on ihan minimaalista? :O

   Poista
 11. Onnea hurjasti! Itsehän en ole vielä mitään lukenut Woolfilta, mutta jossain välissä yritän kyllä varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, Woolfin tyyliä ei löydä mistään muualta. :)

   Ja kiitos, Katri! :)

   Poista
 12. Mahtavaa, onnea :) Tampere on lempikaupunkejani, juuri lomailimme siellä muutaman päivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Olen kuulut Tampereesta pelkkää positiivista, lisään kehusi muiden joukkoon ja odotan malttamattomana uutta kotikaupunkiani! :)

   Poista
 13. Hei blogissani on sinulle jotain! :)

  VastaaPoista
 14. Onnea!

  Mrs. Dalloway on yksi kolmesta SIELUkirjastani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Dalloway tuntuu ihastuttaneen monet. :)

   Poista
 15. Onnittelut opiskelupaikasta ja tsemppiä Woolf-projektiin!

  VastaaPoista