Tea with Anna Karenina

Tea with Anna Karenina

maanantai 14. toukokuuta 2012

11 kysymystä bloggarille


Laura Lukuisasta haastoi minut vastaamaan yhteentoista kysymykseen. Haasteeseen kuuluu, että lähettäisin tämän eteenpäin, mutta nyt jätän itsekkäästi haasteen laittamatta enää seuraavalle, koska jonkin verran tämä on jo kiertänyt eikä aikani riitä selvittämään, että keneltä kysely on vielä tekemättä. Hauska haaste kuitenkin, ja kiitokset Lauralle! :)

Tässä siis kysymykset ja vastaukset:

1. Minkälaiset ovat kesäsuunnitelmasi?

En ole suunnitellut kesäksi erikoisempia, koska käyn vuorotöissä ja pikaruokaravintolassa juuri ne parhaimmat loma-ajat ovat kiireisimpiä. En siis voi suunnitella esimerkiksi juhannusta ollenkaan, ennen kuin tiedän, olenko töissä vai en. Alkukesästä minulla on pääsykoe Tampereella (peukut pystyyn!), ja heinäkuun puolivälissä saan tietää, mikäli pääsin opiskelemaan joko sinne tai Jyväskylään. Silloin myös alkaa asunnon etsiminen ja suuntautuminen pois Imatralta - olen nimittäin päättänyt, että vaikka en pääsisikään opiskelemaan, on aika vaihtaa maisemaa viimeistään elokuussa. Vaapaa-ajan pyrin varmaankin näkemään ystäviäni niin tehokkaasti kuin mahdollista, sekä lukemaan kirjoja (tietenkin!).2. Laulu, josta pidät tällä hetkellä erityisen paljon?

Zaz - Je veux.

3. Mikä on jännittävin tai merkittävin sinulle tapahtunut asia elämässäsi?

Apua... niitä on niin paljon. Ehkä kuitenkin tärkein tapahtuma ei ole ollut niinkään yksittäinen, vaan vieläkin kesken oleva prosessi: itsenäistyminen ja aikuistuminen. Huomaan itseni kypsemmäksi ja varmemmaksi kuin mitä olin muuttaessani pois kotoa. Se tuo eräänlaista voimaa, luottamusta, että selviän ja elämä kantaa. Lisäksi olen tänä vuonna vihdoin päästänyt irti menneisyydestäni (tosin pikkuhiljaa), johon kuuluu paljon pelkoa, syyllisyyttä ja mustuutta - on vapauttavaa huomata, ettei mahdotonta taakkaa tarvitsekaan mihinkään. Tuntuu, että kaikki on mahdollista: minulla on arpeni, mutta arvet eivät ole yhtä kuin minä. Olen paljon enemmän. Olen nyt vahvempi ihmisenä kuin koskaan ennen. Suden vuosi elokuvaa lainaten: "Kaikki mitä toivot, on jo täällä." Ihmisessä itsessään.4. Mikä on ollut tämän vuoden paras kirja tähän mennessä lukemistasi kirjoista?

Beate Grimsrudin Hullu vapaana oli niin erilainen ja vaikuttava, etten voi kuin huokailla lukukokemukseni perään. Vaikka toisaalta kirja oli ihan mielettömän ahdistava!

5. Missä olet erityisen hyvä ja missä erityisen huono?

Huonoudesta ensin: käytännön älyni on nolla. En myöskään omista minkäälaista suuntavaistoa, vaan eksyn ihan lähimetsäänkin (näin on IHAN OIKEASTI tapahtunut!). Lisäksi motoriikkani, kröhöm, tökkii. Aerobic on tuskaa, koska en omista rytmitajua tai hahmota jalkojani.

Missä sitten olen hyvä: Päättelemään, luomaan teorioita. Ihan tyhjään ajatteluun saattaa hujahtaa helposti tunti jos toinenkin päivässä, jos jokin aihe kutkuttaa nystyröitäni. Nautin syvempien ja kätkettyjen viestejen/merkitysten etsiskelystä ja ongelmien ratkomisesta. Minulla on myös venyvä muisti, ja siksi opin asioita nopeasti.6. Mikä oli lempiaineesi koulussa?

Olen pitänyt matikasta (tähän olin ihan pitkän aikaa koukussa), biologiasta, fysiikasta, kemiastakin... mutta kahtena viimeisenä lukiovuonna innostuin äidinkielessä ja englannista (IB:ssä nämä kaksi ovat pääosin kirjallisuusanalyysiä) sekä psykologiasta.

7. Pelaatko pelejä? Mikä on suosikkisi?

Öh. En pelaa - ainakaan usein. Jos peli kehittyy yhtään vakavammaksi, suutun ihan kamalasti mikäli häviän. Mikäli minut saa kuitenkin haastettua, pidän shakista ja korttipeleistä. Korttipelejä saatan pelata rentona joskus ilman mitään paineita, ja nautin siitä. Monopoli on ihan kamala kun siinä menettää ne kaikki asunnot ja rahat ja sitten muut vie ne ja joskus ei saa edes sitä hopeista namiskaa minkä haluaisi ja joutuu koko pelin pelaamaan ihan tyhmällä nappulalla jajaja. :(8. Millaista elämäsi oli viisi vuotta sitten?

En halua muistella tätä blogiin. Anteeksi.

9. Kerro kolme tämän hetkistä pakkomiellettäsi, johon olet ihan koukussa?

1) Mekot.
Toiset naiset ovat hulluina kenkiin, minä mekkoihin. Ostan mekkoni alesta, netistä bongaten tai kirppareilta. Kesällä tämä pakkomielle saa aina lisää vauhtia ja shoppailu menee ihan överiksi. Omistan jotain 40 mekkoa, ja lisää kertyy. Ja joo ei ole loogista tiedetään!

2) Kauhuleffat.
Erehdyin eilen katsomaan Marttyyrit ja nyt on sellainen olo, ettei tarvitse ihan heti katsomaan mitään kauhuleffoja. En uskaltanut mennä edes yöllä vessaan, kun olin ihan varma että jokin hirvitys ryömii sängyn vieressä.

3) Valkoinen tee.
Juon teetä noin 2-3 litraa päivässä. Joo ei ole loogista tämäkään. :D
10. Mainitse jokin unelmasi?

Tämän hetkinen unelmani on päästä opiskelemaan. Muitakin löytyy, mutta se on ihan ykkösenä. Peukut esiin taas!

11. Mikä on parasta kirjablogin pitämisessä? Entä mikä huonointa tai ikävintä?

Parasta: Ihmiset (JA HEI 80 LUKIJAA WAU JA KIITOS!!!), oman lukukokemuksen pohtiminen ja valokuvaus. Kuvien ottaminen on ihan parasta!

Ikävintä: Aika. Joskus on kovin vaikeaa jo löytää aikaa lukemiseenkin (ja jaksamista erityisesti), ja arvion kirjoittamiseen voi kulua kaikkine valokuvauksineen toisinaan jopa kaksi tuntia ellei enemmänkin. Siinä on sitten työpäivän ja pääsykoepänttäysten lisäksi jo vähän tekemistä, että mihin väliin bloggauksen tunkee.

---


Lopuksi haluan toivottaa aurinkoista toukokuuta kaikille. Olen liittänyt postauksen lomaan kuvia itsestäni, koska nykyisen fb/julkkiskulttuurin uhrina oletan, että pärstäni vilkaiseminen kiinnostaa lukijoitani ;D. Kuvat ovat elämän varrelta (mukana yo- ja hääkuva), mutta 1., 3. , 4. ovat tuoreempia.

PS. Mitä sinä suunnittelet kesäksi? Ja mikä on sinun tämän hetkinen pakkomielteesi? :)

22 kommenttia:

 1. Oi, minäkin rakastan teetä ja juon sitä kuppi tolkulla päivittäin. Tosin juon muutakin kuin valkoista teetä. Ja voi katastrofi jos tee loppuu, itku tulee. :D

  Pakko mielteeksi olen kehittänyt itselleni Maraboun mansikka suklaan, mikä herkku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin kokeilla mansikkasuklaata! :)

   Poista
 2. Oli mukava tutustua sinuun enemmän näiden vastaustesi sekä kuviesi perusteella. Ihmiset, valokuvaus ja oman lukukokemuksen / yleensäkin kirjojen pohtiminen on minun mielestäni parasta. Ja onnea tuleviin pääsykokeisiin!

  Pakkomielle? Blogit. :) No, kävely. Jos en pääse päivittäin kunnon metsäkävelylle, tulen melkein hulluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Metsäkävelyt ovat parhaita, etenkin sateen jälkeen! Mikä ihana tuoksu silloin joka puolella. :)

   Poista
 3. Tällaiset postaukset ovat ihan huippuja, kun saa tietää kaikenlaista uutta! (Ja kivoja kuviakin mukana, mahtavaa.)

  Toivottavasti pääset opiskelemaan! Uudet tuulet ovat yleensä tervetulleita ja melkein viisi vuotta Tampereella asuneena voin vain toivoa, että sinäkin pääset tuosta mahtavasta kaupungista nauttimaan! (Jyväskylästä en osaa sanoa mitään.) Vaikka viihdynkin hyvin Helsingissä, kaipaan silti edelleen Tampereelle, varmaan loppuikäni, sillä siellä asuessani elämässä tapahtui kumminkin niin isoja asioita, että ne liittää väistämättä pitkälti juuri siihen kaupunkiin.

  Eräällä ystävälläni on yli 60 mekkoa, ja hän jopa muistaa, missä ja milloin on mitäkin pitänyt päällään. ;)

  Kesällä aion relata. Minäkin teen vuorotyötä, joten useimmat viikonloput varmaan kuluvat töissä, mutta olen pyytänyt, että vuoroja noin ylipäänsä olisi aika vähän. Lompakolle se ei tee hyvää, mutta päälleni sitäkin enemmän. Gradu pitäisi saada palautuskuntoon kesän aikana (proffalle viimeistään elokuussa), joten sen kanssa painiskelen varmaan rattoisasti. Ja muutamat puuttuvat opintosuoritukset aion hoitaa kesän aikana kuntoon, jotta voin syyskuussa alkaa kutsua itseäni maisteriksi. Näiden lisäksi mökkeilyä Joensuussa, ainakin yhdet festarit, pyöräilyä, puistokaljoittelua...

  Ja jotta jorisisin vielä jotain, kerrottakoon, että tämän hetkinen pakkomielteeni kohdistuu liikuntaan, mutta kaikin tavoin hyvässä mielessä: hölkkälenkit pitenevät ja bodypumpissa lisään painoja, huomenna menen kokeilemaan pitkästä aikaa zumbaa, ja se uusi pyöräni ihan huutaa päästäkseen tien päälle. Ihan parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulta on liikunta jäänyt vähemmälle. Mutta töissä kyllä saa juosta senkin edestä - kerran työpäivän aikana oli hävinnyt 1,5 kiloa, nestettä tosin varmaan, mutta kertoo jotain työn fyysisyydestä! :D Onnea liikuntaharrastuksiin ja graduun!

   Tampere olisi kyllä ihana... olen jo katsellut kämppiä, mutta eihän sitä uskalla ennen kuin tietää miten koe menee. :S

   Poista
 4. Hihi olipas tätä kiva lukea (nyt tarvitsee tosissaan varmaan alkaa vastailemaan itsekin tähän......) ja nähdä kuvia sinusta! Kirjablogeissa olisi muutenkin kiva, että bloggareista olisi joku sellainen mieleenpainuva kuva (ei välttämättä oma, jos ei tahdo), niin muistaisi paremmin. Samankaltaiset blogit kun menee minulla ainakin herkästi sekaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miullakin menee joskus blogit sekaisin - varsinkin samalla pohjalla toteutetut.

   Poista
 5. Ihanat kuvat ja tarina!

  Minulla on myös runsaasti mekkoja...;-) Teetä ilman ei voi olla. se on maailman ainoa juoma, joka sekä virksitää että rauhoittaa.

  Joka päivä pitää saada tehdä puutarhaa ja/tai päästä pitkälle kävelylle. Se pitää kasassa kaikissa myrskyissä.

  Tsemppiä pääsykokeisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lenkki auttaa kyllä stressiin ja ihan kaikkeen. Raitis ulkoilma tekee ihmeitä. :)

   Kiitos, Leena!

   Poista
 6. Ihan mahtavia kuvia!

  Ja miten valtavan hieno elämänvaihe sulla onkaan menossa, kun saa päättää, mitä alkaa opiskella, missä asua jne.

  Kesällä aion nauttia auringosta. Aiemmin en niinkään välittänyt auringosta, mutta näin vanhemmiten kun alkaa kolottaa jäseniä, on rentouttavaa lojua auringossa. Ehkäpä sitä jotain muutakin keksii.

  Pakkomielteeni tällä hetkellä. Hmmm.... saan aika helposti pakkomielteen kaikesta, mitä alan tehdä. Että oliskohan se nyt kirja, lukeminen, kirjoittaminen? Aasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä kyllä nautin elämästäni, vaikka siihen kuuluukin paljon stressiä. Mutta kyllä siihen mahtuu paljon iloakin ja odotusta. :)

   Aasia, oih.

   Poista
 7. Sä osasit kuvata loistavasti Monopolin ytimen! :D

  VastaaPoista
 8. Kauniita kuvia, nätti!

  Kiva kun vastasit tähän, vastauksia oli mukava lukea. Samaistun sinuun tuon heikon motoriikan vuoksi, olen myös onnettoman huono sellaista vaativissa asioissa, esimerkiksi tanssimisessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura! :)

   Motoriikka on näköjään taitolaji! :D

   Poista
 9. Hienoja kuvia ja kiva lukea sinusta! :)

  Pakkomielteeni on tällä hetkellä puutarha. Pää pursuaa ideoita ja koko ajan tekisi mieli olla istuttamassa jotain...

  Ai niin ja Subwayn macadamia-keksit. Ah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en ole edes noita keksejä syönyt. Nyt alkoi tekemään niitäkin mieli, dääm!

   Itse en ole koskaan nauttinut puutarhanhoidosta - olen kai vähän liian hienohelmainen siihen - mutta pidän kyllä kauniista ja hieman rönsyilevistä puutarhoista kovasti. :)

   Poista
 10. Hauska kuulla tarkemmin, kuka siellä blogin takana hyörii:)

  Itselleni olen kehittänyt yllättäväksi pakkomielteeksi Spiderpasianssin monen vuoden tauon jälkeen. Eräänä iltana, kun ei ollut mukamas mitään tekemistä, jämähdin pelaamaan muutaman pelin, ja sitten on vain pakko jatkaa ja jatkaa! Muistelisin, että joskus lukioaikoina sain vaikeinta tasoa usein läpi ja nyt vaikka yritys on niin kova, niin kova, en ole saanut tasoa läpi kuin kerran! Tässä tulee vallan hulluksi!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, pasianssi on niiiin koukuttava! Joskus tullut itsekin upottua siihen tuntikausiksi. Nyt olen jo päässyt irti, onneksi. :)

   Poista