Tea with Anna Karenina

Tea with Anna Karenina

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Muutoksen aikaa


Hei rakkaat lukijat!

Puolen vuoden kunniaksi lupailin pientä blogihistoriaa ja ties mitä muuta, mutta olen ollut hieman kipeänä ja nukkunut huonosti koko viikon lopun. No, nyt on kuitenkin tullut aika lunastaa lupaukset. Sitä ennen kuitenkin pari juttua...

1) Ulkoasu on muuttunut. Haaveilin muutoksista jo uudeksi vuodeksi, mutta laiskuus sai jahkailemaan näinkin pitkään. En jaksanut päivällä postailla päivällä, niin eksyin leikkimään bloggerin mallityökalun kanssa. Saattaa olla, että ulkoasu vielä elää suuntaan tai toiseen, en ole vielä toipunut shokista.

2) Katrin tavoin myös TwAKin kuulumisia voi seurata siis edelleen Twitterissä (NooraVaakanaine), Pinterestissä (Noora Vaakanainen) tai Facebookissa (Tea with Anna Karenina). Bookissa ja Pinterestissä olen ollut jo tovin, mutta vasta nyt sain vihdoin aikaiseksi ilmoittaa tännekin, että sieltä löytyy. Tervetuloa seuraamaan minua ja blogiani! :)

Siinähän nuo.

Jätän tällä kertaa blogini historiat tarinoimatta, koska puoli vuotta tuntuu niin kovin lyhyeltä ajalta, että vaikea kertoa siitä mitään. Sen sijaan voisin kenties omistaa loput postauksesta itselleni, lukijalle blogin takana.

Olen Imatralainen, pian 22 vuotta täyttävä nuori nainen. Asun kerrostalossa keskellä Imatran kolmatta (kuolevaa) keskustaa aviomieheni ja kahden kissani kanssa. Suosin ehdottomasti enemmän sadepäiviä kuin aurinkoa - sain auringonpaisteesta ennen migreeniä. Minulla on edelleen valoherkät silmät ja harvoin poistun aurinkoiseen ilmaan ilman aurinkolaseja. Jos olisin vuodenaika, olisin hämärä ja sateinen syksy, aavistus kosteaa metsää ja tuoksukynttilää.

Päivät (ja vielä useammin illat ja yöt) olen töissä paikallisessa pikaruokalassa. Koulutukseni rajoittuu kansainväliseen ylioppilastutkintoon. Kahden välivuoden jälkeen (toisen vietin tosin avoimessa yliopistossa) tunnen itseni jo enemmän kuin valmiiksi opiskelemaan, ja minulla on tänä keväänä edessäni pääsykoe ja hakukirje (joka on jo kirjoitettu). Ja kyllä, kirjallisuutta toivon pääseväni opiskelemaan joko Tampereelle tai Jyväskylään. :)

En ole kiinnostunut politiikasta (olen sen suhteen kai liian pessimistinen), mutta äänestän vihreitä eduskuntaan. En kuulu myöskään kirkkoon, ja määrittelisin itseni ateistiksi. Luon mieluummin kannan yksittäisiin ajankohteisiin aiheisiin, kuin että valitsisin jonkun ideologian jota pyrin soveltamaan esimerkillisesti.

Kirjallisuus on suuri rakkauteni. Aloitin lukemaan ensin fantasiakirjallisuutta, vasta seitsemäntoistavuotiaana innostuin klassikoista ja analysoimisesta. Tästä herätyksestä voisi kiittää lukiota. Opin vasta kolmannella luokalla lukemaan suvujasti - muistan tavanneeni ruotsinkielistä satukirjaa, kun hiffasin, että tässä on jotakin pielessä. Vieras kieli avasi kait jotkin aivosolmut. Siitä hetkestä lukeminen on ollut miltei pakkomielle. Luen kirjoja sekä suomeksi että englanniksi, ja joskus runoutta ranskaksi.

En pysty vastaamaan mitenkään siihen kysymykseen, että mikä kirja on kaikkien aikojen suosikkini, mutta muutaman ihastuttajan voin toki nimetä. Sofi Oksasen Stalinin lehmät kosketti minua lukiossa syvästi, Angela Carterin Maaginen lelukauppa sykähdyttää vieläkin, Richard Yatesin Revolutionary Road oli minulle kuin pieni vallankumous, Coletten Chéri saa minut ihailemaan rohkeuttaan, Marguerite Durasin Rakastaja ja Milan Kunderan Olemisen sietämätön keveys savat minut ihmettelemään, mihin kaikkeen kirjailija pystyykään. Vaikka blogini nimi on Tea with Anna Karenina, Leo Tolstoin Anna Karenina ei kokonaisuudessaan ole suosikkini, mutta Anna on kenties paras miehen kynästä lähtenyt naishahmo. Jos olisin joku fiktiivinen hahmo, olisin varmaan juurikin Tolsoin Anna.

Kirjallisuuden lisäksi olen harrastanut ratsastusta (öö, ehkä noin kymmenen vuotta?), mutta nyt en ole kiivennyt hevosen selkään vuoteen. Kesällä olisi kenties tarkoitus lähteä vaellukselle... Mieheni kanssa käymme aina silloin tällöin lenkillä, mutta mieluummin vietämme yhteisen vapaaillan juomalla jotakin hyvää viiniä. Näiden kahden ja puolen vuoden aikana olemme maistelleet yhdessä noin sataaviittäkymmentä eri viiniä. Tällä hetkellä olemme innostuneet kalifornialaisista viineistä, mutta myös uusiseelantilaiset ovat lähellä sydäntämme. Lempiviinini on joko Jackson Estate Pinot Noir tai Ninth Island Pinot Noir. Yhdistämme hyvään viiniin usein jonkin kauhuleffan, tänään se kauhuleffa on The Thing. Valitettavasti yleensä viinit osoittautuvat elokuvia nautittavimmiksi...

Ennen kun painun katsomaan leffaa, haluan vielä kerran kiittää kaikkia lukijoitani ja niitäkin, jotka ovat vain eksyneet blogiini tai vierailevat satunnaisesti:

Kiitos, ilman teitä tämä blogi ei olisi elänyt puolivuotiaaksi. Toivottavasti saan viettää kansanne vielä monta puolikasta ja kokonaistakin vuotta.

Hyvää kevättä kaikille!

26 kommenttia:

 1. Oli hauskaa lukea kuka siellä blogin takana oikein on :) En esimerkiksi tiennyt, että olet minua vuoden nuorempi!

  Kamalasti tsemppiä pääsykokeisiin! Näin pelkästään kirja-arvioiden ja kirjablogisi perusteella kirjallisuuden opiskelu sopisi varmasti sinulle todella hyvin :)

  Revolutionary Road todella on ihana. Mitä enemmän aikaa sen lukemisesta kuluu, sitä enemmän siitä pidän.

  Ja onnea puolivuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura! Miullekin Revolutionary Road on ollut jälkeenpäin laajeneva kokemus, kirjan loputtua olin vähän hämmentynyt, mutta kun sumu hälveni niin olin ihan villiintynyt kun olit tullut luettua niin hyvä kirja. :)

   Ja kiitos, Laura! :)

   Poista
 2. Kiinnostavaa! Muutamat yksityiskohdat etenkin...Minä sain ensin auringosta migreeniä ja sitten melanooman. Siihen loppui auringon rakastaminen. Mutta olihan minun suosikki ollutkin aina sade. Etenkin sateella aina tosi pitkät lenkit koiruuden kanssa. Hämärä on minun hetkeni. Syyskuu on suosikkikuukauteni eli tässä sama. Ja sitten vielä: Olin pyrkimässä Jyväskylään lukemaan kirjallisuutta, kun mieheni yllätti minut avaamalla blogin. Kuka olisi uskonut, että tämä vie elämästäni yli kolme vuotta ja en edes sano paljonko tunteja päivässä. Taidan ottaa tikulle koko urakan ja pyrkiä myös lukemaan kirjallisuutta;-)

  Viinit, juustot ja leffat on pettämätön yhdistelmä.

  Onnea sinulle pääsykokeisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellako? Oho. :O

   Tuo aurinko - viime kesänä otin yhtenä päivänä aurinkoa, ja kun tulin kotiin sainkin tietää, että sinä päivänä oli suurimmat UV-säteilyarvot kymmeniin vuosiin. En nukkunut kolmena yönä, kun paloin niin pahasti. Tänä kesänä pysyn kyllä varjossa.

   Rakastan sadetta. Sateen tuoksua ja pientä viileyttä iholla. Syyskuu on myös suosikkikuukauteni, silloin olen syntynyt ja sitten eräänä syyskuuna virkkanut ensimmäisen kunnon lauseeni: "Hyvä ihme, onpa kaunis ilma!". Isäni mukaan tuijottelin ikkunasta silloin kaatosadetta. :D

   Tuo miehesi yllätys on kyllä ihana. Ei taida ollut moni saanut lahjaksi kirjallisuusblogia. Aivan ihana idea! :)

   Kiitos, Leena! :)

   Poista
 3. PS. Hitsi kun unohdin kehua, miten pidän tästä sivusi ulkoasusta ja tuosta kuvasta. Myös bloginimesi on sellainen, että sitä en unohda ikinä, sillä minulle Anna Karenina oli ikimuistoinen kokemus.

  Revolutionary Road on mestariteos sekä kirjana että filminä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Leena!

   Mie rakastin elokuvassa Katen näyttelijätyötä. Ihan mieletön suoritus!

   Poista
 4. Mielenkiintoinen esittely sinusta ja upea uusi ulkoasu blogilla (entinenkään ei ollut tosin huono!).

  Kirjallisuuden yliopisto-opinnot rajoittuvat minun osaltani yleisen kirjallistuustieteen perusopintoihin, mutta jo niiden perusteella voin kehua Tamperetta. Menestystä hakuprosessiin molempiin kaupunkeihin!

  Viiniä, aaaaaaah! Itse haluaisin myös harrastaa aihetta laajemminkin, tällä hetkellä on lähinnä menossa joku testaa-kaikki-Alkon-luomuviinit-vuorotellen-kausi. Viskeihin olen kyllä ihan hurahtanut myös. (Se harrastus vain on hieman kalliimpi...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen juonut viskiä kerran - YÖK. :D Ei ole miun juttu sitten mitenkään päin. :D

   Mie olen tarttunut luomuviineihin nyt vähän varovaisemmin, kun ennen joulua tuli juotua sellaista myrkkyä että huhhuh. Mutta luomuviineissä on ihana idea, ja viinimaailma tuntuu lämpiävän yhä enemmän ja enemmän perinteiselle viljelylle... :)

   Poista
 5. Olen ajatellut lukea Anna Kareniinaa, ehkä sitten kesällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Anna on niin mieletön henkilöhahmo (enkä siis tarkoita tällä mitenkään hyvää tyyppiä), että hänessä riittää mutusteltavaa vaikka kuinka pitkään.

   Poista
 6. Mielenkiintoinen ja moneen suuntaan aukeava esittely itsestäsi, kiitos siitä.

  Vanhin tyttäreni on saman ikäinen kuin sinä, mutta täällä kirjallisuuden maailmassa iällä ei onneksi ole väliä (kuvittelisin, että esimerkiksi muotiblogeissa on vähän eri juttu ?), vaan samalla aaltopituudella usein ollaan vaikka vuosia on välissä paljonkin.

  Minustakin sinun blogisi nimi on aivan ihana ja mieleen jäävä. Olen sitä tainnut ennenkin kehua, mutta ei toisto pahaa tee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jaana. :)

   Miustakin kirjallisuus on jotenkin ikärajatonta, en oikeastaan ajattele kenenkään bloggarin ikää. Ja olen ihan samaa mieltä siitä, ettei sillä ole väliä. Muotiblogit tuntuvat rajoittuvan hieman nuorempiin, mutta kai sielläkin liikkuu kaikenikäistä lukijaa? :)

   Poista
 7. Tätä oli hauska lukea, kuten aina bloggaajien esittelyjä :)

  Uusi ulkoasusi yllätti minut! Vaikka vanhastakin tykkäsin, niin tämä on vieläkin selkeämpi :)

  Itsekin juuri päivittelin oman blogin ulkoasua, mutta vain hyvin pienin muutoksin. Se taitaa olla kevät, kun kaipailee jotain uutta!

  Tsemppiä pääsykokeisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kevättä rinnassa! Ajattelin lookin uudistusta jo tosiaan uutena vuotena, mutta se sitten jäi. Nyt sain sitten aikaiseksi. :)

   Kiitos, Katri! :)

   Poista
 8. Olipa mukava lukea enemmän kirjoittajasta blogin takana. En olisi ehkä heti yhdistänyt sinua kauhuleffoihin, mutta kaikkea sitä oppii :) Itse olen myös hulluna kauhuleffoihin. Valitettavasti aika harvoin löytyy hyviä kauhuleffoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa löysin juuri sinun blogistasi yhden yllättäjän: I Spit on Your Graven! Tykättiin kovasti miehen kanssa, vaikka miun puolesta leffaa olisi saanut tiivistää. Eilen katsottiin sitten Amityville Horror, joka jäi asteelle blaah.

   Miehän olen kovin innostunut goottiromantiikasta ja kauhusta. :)

   Poista
 9. Sinulla on ihania suosikkikirjoja, mm. Maaginen lelukauppa, Olemisen sietämätön keveys ja Revolutionary Road tekivät minuunkin vaikutuksen aikanaan. Tätä esittelyä oli kiva lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Hienoa, että hienot kirjat ovat monille yhteisiä. <3

   Poista
 10. Mukava päästä kurkistamaan henkilöön blogin takana :) Minäkin pidän viinistä ja kauhuelokuvista, mutta en yksin, enkä todennäköisesti enää lähde katsomaan sellaisia elokuvateatteriin -sain sellaiset paniikkihepulikohtaukset Salaisuus pinnan alla -elokuvan jälkeen ;) Ja kirjallisuus, ei voi muuta sanoa kuin <3 Muutama mainitsemistasi suosikeistasi menee luettavien listalleni.

  Uusi ulkoasu on todella kaunis (tosin niin oli edellinenkin)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts - olenkohan nähnyt tuon leffan vai en? Nyt en ole ihan varma... :S

   Suosittelen kyllä kaikkia noita listaamiani, mukavaa että tarttuivat. :)

   Kiitos, Sukka! :)

   Poista
 11. Kiva tosiaan päästä kurkistamaan ns. kulissien taakse ja onnea puolivuotiaan blogin johdosta. Sinulla on hieno blogi ja olen iloinen, että olen löytänyt sen.

  Ah, viini. En malta odottaa hetkeä kun raskaus on ohitse ja pääsen nauttimaan lasillisen hyvää valkoviiniä. :)

  Muutama suosikeistasi päätyi minunkin listalle. Antoisaa ja lukurikasta kevättä sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aletheia!

   Meillä alkaa valkkarikausi huhtikuun loputtua. Talven juomme punaviiniä. Mie kyllä pidän enemmän punkusta, mutta kuivat valkkaritkin ovat mieleen. :)

   Hyvää kevättä myös sinulle! :)

   Poista
 12. Tosi kiva esittely, ajattelin taas että pitäisi tehdä tämmöinen itsekin! Löysin muuten tosi monta yhdistävää asiaa: Asumme aika lähekkäin (minä Lappeenrannassa), olemme molemmat opiskelleet avoimessa (minä tosin vasta varsinaisten opintojeni jälkeen), harrastaneet ratsastusta (loppu on täälläkin), Milan Kundera on tehnyt vaikutuksen (pitäisikin lukea olemisen sietämätön keveys uudestaan) ja sitten vielä olemme molemmat menneet nuorena naimisiin (21 v, kesällä 4 v hääpäivä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lappeenrannassa tuntuu olevankin jonkin verran bloggareita! Voi kuinka kivaa. :)

   Aika paljon yhteistä tosiaan. Tuo nuorena naimisiinmeno tuntuu kiinnostavan (ainakin miun tuttavapiirissä) ihan mahdottomasti. Nyt olen jo suurimman osan kysymyksistä vastaillut, mutta tuntui että kaikki halusivat tietää että miksi miksi miksi. Ihan kuin siihen kovin monta syytä olisi. :)

   Ja hei, joskus yhdessä ratsastamaan! :D

   Poista
 13. Kiitos esittelystä, olit ympännyt mukaan monia mielenkiintoisia yksityiskohtia:) Tsemppiä pääsykoehulinoihin!:)

  VastaaPoista