Tea with Anna Karenina

Tea with Anna Karenina

torstai 15. maaliskuuta 2012

Minä ja vaikea kirjahedonismini sekä hieman lukijalahjontaa


Olen siis hankkinut TAAS kerran muutaman hyllyntäyttäjän. Pistäydyin Infossa, ja sieltä löysin alesta Anne Swärdin Viimeiseen hengenvetoon ja (en alesta mutta hei pokkarina kuitenkin ja sehän on halvempaa eikös) David Foenkinosin Nainen jonka nimi on Nathalien. Kumpaakin on kehuttu blogeissa, ja pakkohan nämä oli hankkia omaankin hyllyyn.


Kirjaston poistomyyntiikin ehdin. Viimeksi ihastelin siellä Kunderaa, mutta ei olisi pitänyt jättää hyllyyn koska joku oli ahminut suosikkikirjailijani jo parempiin hoiviin. No, lohdutukseksi nappasin Doris Lessingin Lähimmäisen, Henry Jamesin Naisen muotokuvan ja J.M. Coetzeen Maan sydämessä. Jamesin kirja on kiinnostanut jo pitkään, ja Lessing kokoelmani kasvaa pian giganttiseksi. Coetzeetakin norkoilee jo ennestään hieman hyllyssä.


Ja olihan siellä vielä vieraskielisten kirjojenkin hylly (!). Sieltä mukaan tarttuivat D.H. Lawrencen The Trespasser, Laurie Leen Cider with Rosie, Thomas Wolfen Of Time and the River sekä Joyce Carol Oatesin A Bloodsmoor Romance ja Marya - A life.


Lisäksi ehdin vielä kirppareillekin. :D Sieltä löysin upeakantiset Andreï Makinen romaanit, Ranskalaisen testamentti ja Maa ja taivas. Vähän aikaa sitten vierailin myös Lappeenrannan kodin ykkösessä, josta mukaan tarttuivat iiihanat mopsikirjatuet vain kympillä! Ennestään minulla on hyllyssä jo iso valkea posliinipossu, musta iso posliinikoira ja kaksi valkeaa posliinikissaa. Nämä kaksi muovista mötikkää ovat oiva lisä koristamaan aarteitani.


Kirpparilta löysin myös kaksi pokkaria, Carlos Ruiz Zafónin Tuulen varjon (joka tuntuu jakaneen mielipiteitä) sekä Annie Proulxin Vaarallisen harmonikan. Kummatkin kirjailijat ovat minulle uusia tuttavuuksia.

Ja jos jaksoit kuolata tänne asti, niin pientä karkkia on luvassa nopeimmille ;) Kovantisia unohtamatta kannoin kirpparilta kotiin vielä Selma Lagerlöfin Jerusalemin, Mika Waltarin Kolme pienoisromaania (sis. Kuun maisema, Fine van Brooklyn, Sellaista ei tapahdu) ja Arne Nevanlinnan Marien. Mutta voi kauhistus, innoissani ostelin jo omistamiani teoksia! Elikkä minulta löytyy hyllystä jo aiemmin tuo Lagerlöfin Jerusalem (kovakantinen, toinen painos, elokuvakansi, ei kansipapereita) ja Waltarin Fine van Brooklyn (pokkari, toinen painos, pientä lukemisen jälkeä havaittavissa). Nämä kaksi kirjaa ovat siis jaossa nopeimmille kommentoijalle (kuitenkin yksi yhtä henkilöä kohden). Tarjous koskee vain rekistöröityneitä lukijoita. Jos haluat jomman kumman kirjoista, ei muuta kuin kommenttia alle niin postiin lähtee. :)

- noora

Ps. Oikeasta palkista on kadonnut Kirjailijat -tunnistevalikko. Blogger ei ole yrityksistä huolimatta suostunut lisäämään tätä uudelleen, vaan poistaa tuon valikon aina kerta toisensa jälkeen. Pahoittelen. Kirjailijat voi etsiä sivun alareunassa olevasta isosta pilvestä tai eri vuosien luetuista kätevästi.

10 kommenttia:

 1. Tja, minua voisi kiinnostaa tuo Jerusalem, mutta jos tänne ilmestyy joku, joka hinkuu sitä hyllyynsä ihan hirveästi, niin minut voi ohittaakin. :) Rakastin Jerusalem-mini-tv-sarjaa ihan tajuttomasti parikymppisenä, mutten ole lukenut kirjaa. Sen sijaan olen yrittänyt lukea Gösta Berlingin tarun, josta kuvittelin pitäväni kovasti, mutta johon en oikein päässyt sisälle ja se jäi kesken. Olisi hauska testata, oliko tämä kiinni kirjailijasta vai kirjasta. Se Jerusalem oli kyllä telkkarista niin upea!

  Minullakin on tulossa lukuun Swärdiä ja Oatesia, ja Naisen muotokuvankin haluaisin lukea (ajattelin leffankin vihdoin katsoa pääsiäisenä, kun se tulee AVAlta) - niin ja Nevanlinnan Marien! Ja Proulxkin kiinnostaisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on ollut Lagerlöf jo pitkään lukulistalla, mutta jostain syystä en ole saanut aikaiseksi. Vaikka kiinnostaahan ensimmäinen naisnobelisti. :) Lukiossa tein suullisen kokeeni Lagelöfistä, ja muistaakseni oloi varsin etevä nainen. Tv-sarjaa en ole nähnytkään :O

   Poista
 2. Mun pitäisikin juuri kirjoittaa Ranskalaisesta testamentista.

  Nyt tuo Kirjailijat-valikko kyllä näkyy! Blogger on aiheuttanut mullekin viime aikoina harmaita hiuksia, sillä olen moneen kertaan yrittänyt lisätä blogrolliini uusia blogeja ja poistaa muutamaa pitkään hiljaa ollutta, mutta Blogger jää vain jumittamaan tallennetaan-kohtaan eikä muutos mene oikeasti läpi. Argh argh argh!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan postaustasi, miulta kun löytyy peräti kolme kirjaa Makinea, mutta en ole lukenut yhtäkään! :o Kovasti tuntuu Ranskalainen testamentti kyllä palkintoja niittäneen.

   Sain Kirjailijat-valikon kikkailtua takaisin, vaikka kyllä siinä hermot menikin useaan kertaan! Toivottavasti saat muutokset tehtyä, eikä tulisi enää lisää ongelmia bloggerin kanssa. Kummallekkaan meistä :D

   Poista
 3. Olisin kolmas, mutta omakin hylly pullistelee jo tuplakappaleita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoja ei ole vielä kukaan kysellyt, paitsi Katriina (?), eli kyllä niistä saa edelleen valita. Olisi varmaan pitänyt täsmentää että halukkuus pitää toki ilmaista.

   Poista
 4. En itse henk.koht. kärky mitään (ja taisi jo mennäkin, en tiedä) mutta itse sain joululahjaksi Kodin ykkösestä ostetut samalla idealla tehdyt kissakirjatuet! Toinen on valkoinen ja toinen musta. Sopii ehkä paremmin minulle, kun minulla tosiaan on oikeastikin musta ja valkoinen kissa :D

  (Ja näköjään aloin kommentoida toisella blogitililläni, mutta la petite lectricen katri tässä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooioi! Mie olen ihan koukussa noihin posliinisiin & muovisiin kirjatukiin. Näitä ei ollut enää kuin juuri kaksi koiraa jäljellä (joista niistäkin oli tarrapehmuste irtoamassa pohjasta), joten siksi sain kympillä. Kissatkin olisivat kyllä kelvanneet. :)

   Ai uusi blogi, pitääkin kurkistaa!

   Poista
 5. Tuo Waltarin kirja löytyy minullakin hyllystä, pitäisikin lukea uudelleen kun edellisestä kerrasta on vuosikausia...

  Anoppilassa muuten on vastaavanlaiset koirat, sellaiset ruskeasävyiset. Enpä ole tullut ajatelleeksikaan, että ne soveltuvat kirjatui'iksi eikä "pelkiksi" koriste-esineiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin keksin käyttää posliiniesineitä vasta silloin, kun hankin ikean lautahyllyt - meni hermot kun kirjat eivät pysyneet itsekseen pystyssä. Sitten vilkaisin raskaita posliiniesineitäni ja päässä roihahti jokin kynttelikkö. :)

   Poista