Tea with Anna Karenina

Tea with Anna Karenina

torstai 16. helmikuuta 2012

Kirjailoa monta kiloa ja Imatran lukupiiristä

Satuin eilen osumaan kirjastoon poistomyynnin aikaan. Hurraa, nyt minulta löytyy hyllystäni koko Doris Lessingin Väkivallan lapset -sarja, ja lisäksi kaksi muuta kokoelmaani kasvoivat (ja yksi ihan tuntematonkin nimi tuli hankittua):

Duras, Marguerite Varakonsuli
Lessing, Doris Myrskyn varjossa
Lessing, Doris Lumous haihtuu
Nin, Anaïs Winter of Artifice & House of Incest
Wolf, Christa Kassandra

Wolf on siis minulle uusi tuttavuus, mutta Nin ja Duras kuuluvat suosikkikirjailijoihini (olen lukenut Durasin tuotannon miltei kokonaan, enkä ainakaan tähän mennessä ole huomannut hänen kirjoittaneen yhtään huonoa kirjaa). Loistava reissu siis.

Ja sitten. Kuvassa näkyy myös Nuori Voima -lehti, jonka uusi ylpeä tilaaja olen. Kuinka jännittävä tunne olikaan eilen raottaa ensimmäistä kertaa oma kirjallisuuslehti, aikaisemmin olen niitä lukenut vain kirjastossa. Hyvä minä! (Lehden lisäksi kuvasta löytyy myös blogissa aikaisemmin näkymätön kissa, Mr. Keats. Herra on Cheriä kolme vuotta vanhempi, varsin dominoiva äijä. Ei mikään syliotus, mutta rakastaa kyllä rapsuttelua.)

Eilen kävin myös ensimmäistä kertaa Imtran kaupunginkirjaston lukupiirissä. Piiriläisi paikalla oli vain kuusi, ja kaikki iäkkäämpiä kuin minä, mutta ei haitannut. Oma osallistumiseni kirjakeskusteluun oli olematonta, koska en ollut lukenut kirjaa mutta halusin silti tutustua. Kannatti. Tunnelma oli avoin, keskustelu virtasi ja kaikilla oli hauskaa. Ensi kerran sitten huhtikuussa uudestaan!

Kirjailoa teille muillekin!
- noora

6 kommenttia:

 1. Doris Lessingin Viides lapsi oli tosi hyvä, mutta kun yritin lukea jotain muuta (en muista mitä) en jaksanut lukea 10 sivua pidemmälle :(

  Mutta käys kurkkaamassa blogiani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse luin Eloonjääneen muistelmat (ja Viides lapsikin tuli luettua, joskaan en pitänyt), eikä kirja säväyttänyt mutta sitten kuitenkin se jäi kaivelemaan mieltä. Ja miullahan on tunnetusti tapana hamstrata kirjoja miten sattuu hyllyihin :D

   Oi huippua, kävin kurkistamassa! <3

   Poista
  2. Haha. Viides lapsi kirja oli mielestäni hyvä, koska se jäi vahvana mieleen. Tosin muistan vihanneeni näitä vanhempia, ja heidän asenteitaan. Mutta... no okei, koska työni liittyy osittain tällaisiin tapauksiin, niin kirja nosti ihokarvat pystyyn. Omassakin elämässä tullut törmättyä vähän vastaaviin tapauksiin. Siinä ei voi kuin... no, ehkä jotkut vain syntyvät pahoina? Sitä sopii kai miettiä.

   Poista
  3. Olethan muuten lukenut jo Poikani Kevinin? Moderni versio Viidennestä lapsesta, varmasti tykkäisit :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kyllä, itsekin hihittelin että miten sattuikin noin hyvät kirjat :)

   Poista