Tea with Anna Karenina

Tea with Anna Karenina

torstai 17. marraskuuta 2011

Kirpparikatastrofi


Se tunne, kun sydän hakkaa ja silmät pyörivät nurkasta toiseen. Se tunne, kun valikoima ylittää lompakon. Se tuoksu, joka lähtee vanhoista kirjoista. Kun syli on täynnä sivuja, etkä tiedä miten saat autonoven auki. Se on kirpparitunne.

Eli tein siis pikavisiitin kirpputorille - pitihän minun juhlia jotenkin mahataudin päättymistä. Mikäs sen parempi ja ihanampi ratkaisu kuin Pelastakaa Lapset Ry:n kirpputori. Second handhän on sitä paitsi muotia...?

No kuitenkin. Sain sitten raahattua kotiin säkillisin aarteita. Listaan, kun eivät näyttäneet mitenkään hyvältä kaikki samassa kuvassa.


Carlson, Kristina - Maan ääreen (1e)
Dahl, Roald - Rakkaani, kyyhkyläiseni/Joku kaltaisesi (1e)
Galsworthy, John - Omenapuu (0,5e)
Hawthorne, Nathaniel - Paholainen käsikirjoituksessa (1e)
Härkönen, Anna-Leena - Ei kiitos (5e)
Jalonen, Olli - Hotelli eläville (0,5e)
Kilpi, Eeva - Noidanlukko (2e)
Lessing, Doris - Hyviin Naimisiin (1e)
Lessing, Doris - Muutoksen aika (0,5e)
Mann, Thomas - Huijari Felix Krullin tunnustukset (0,5e)
Morrison, Toni - Solomonin laulu (1e)
Oates, Joyce Carol - Bellefleur (1e)
Parras, Tytti - Vieras (1e)
Vonnegut, Kurt - Happy Birthday, Wanda June (0,5e)

Eihän siinä mitään, jos tällainen katastrofi yllättäisi silloin tällöin. Ehei. Huomaan, että minusta on tullut säännöllinen kirppismetsästäjä, pakko saada kaikki aarteet ennen kuin joku toinen ehtii! Ja nehän on niin halpoja! Eikä tule ikinä mieleen, että jo nyt joudun keksimään mitä mielenkiintoisimpia tilaratkaisuja kirjojen säilyttämiseen.

Mutta second hand - vähemmän muodikkaasti kirppari - on ekologinen ja kevyt ratkaisu vähävaraiselle sekä ympäristölle. Shoppaaminenkin kun voi olla hyväntekeväisyys/ekoteko. Laitetaan siis hyvä kiertoon ja etsitään niitä suosikkeja ensin kirppikseltä :)

Antoisia kirppiskatastrofeja kaikille,
- noora

6 kommenttia:

 1. Löysin tänne blogiisi pari päivää sitten toisen kirjablogin kautta. :)

  Hienoja löytöjä olet tehnyt: Kristina Carlson, Doris Lessing, Olli Jalonen, Toni Morrison, Joyce Carol Oates... Kaikki niin vaikuttavia kirjailijoita.

  VastaaPoista
 2. Katja: saa olla todellakin onnellinen, että löytää näinkin hyviä kirjailijoita pilkkahintaan (lisäksi kaikissa paitsi yhdessä oli vielä kansipaperitkin tallella :). Mutta veikkaan, että asiaa auttaa se että Imatra on tällainen käpykylä, isommalla paikkakunnalla kun luulisi olevan jo vähän enemmän kirpparikilpailua ja ehkä erilainen hinnoittelukin.

  VastaaPoista
 3. Voi, odotan arviotasi Eeva Kilven Noidanlukosta! :)

  VastaaPoista
 4. Ajattelinkin että voisi olla seuraavana lukulistalla :)

  VastaaPoista
 5. Minun kirpparilöytöjeni määrä olisi varmaan sama, ellen olisi joutunut pakon edessä asettamaan itselleni hyvin tiukkoja rajoja millaisia kirjoja kirpparilta saa ostaa. Varsinkin kun kirpparireissuista on tullut meillä jokaviikkoisia. Vaikka tekeehän se tiukkaa kun kirjojen hinnat on siinä euron paikkeilla!!

  Mutta hyviä löytyjä!

  VastaaPoista
 6. Katri: Niinpä! Kauppa on aina kauppa, eihän niitä raaski sinne jättää jos halvalla saa :-)

  VastaaPoista