Tea with Anna Karenina

Tea with Anna Karenina

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Kamelianainen

Alexandre Dumas Nuoremman Kamelianainen on yksin niistä lukuisista ranskalaisista romaaneista, jotka ovat roikkuneet lukulistalla jo pari vuotta. Ihastuin joskus aikoinaan Greta Garbon tähdittämään elokuvaan Camille, joka pohjautuu Kamelianaiseen. Lisäksi suosikkikirjassani, Anna Kareninassa, päähenkilöt keskustelevat Kamelianaisesta (offia: Garbo on esittänyt myös Anna Kareninaa! Suosittelen ehdottomasti tutustumaan tähänkin mustavalkoiseen roolisuoritukseen).

Dumas kirjoitti kirjaansa päähenkilöksi todellisuuden henkilön, Marie Duplessis'n, jonka kanssa hänellä oli suhde. Duplessis oli tunnettu kurtisaani ja useiden rikkaiden miesten rakastajatar. Hän kuoli tuberkuloosiin ollessaan vain 23-vuotias.

Hieman outoa pohdiskella kirjaan kohdistuvia odotuksia, kun juoni on jo tuttu - ellei elokuva ole kovin väännelty. Toisaalta rakastin elokuvaa niin kovasti, ettei haittaisi vaikkei kirja mitään uutta tuttuun tarinaan toisikaan. Mutta toisaalta odotan tältä klassikolta taas jotakin syytä, miksi se on kyseiseen arvostukseen kohonnut.

Onneksi kirjani on täynnä ihanaa kuvitusta, joka muistuttaa minua upeasta elokuvaelämyksestä. Pitääkin heti lukemisen jälkeen katsoa elokuva uudestaan ja sitten listata ajatuksia taas ylös!

---

Kuvassa esimerkki teoksen hienosta kuvituksesta, sekä mieheni taiteilemia origamikukkia. Kuvan alla oli myös hiukan huvittava siteeraus:


"Miksi lähtisimme tuhlaamaan rahaa? Tulen sinulle kyllin kalliiksi täälläkin."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti