Tea with Anna Karenina

Tea with Anna Karenina

tiistai 1. marraskuuta 2011

The Tiger's Wife

Aloitin pari päivää sitten Téa Obrehtin The Tiger's Wifen. Kirjailija on saanut suhteellisen paljon huomiota mediassa - 25-vuotiaana hän on nuorin koskaan Orange Prizen voittanut. Lisäksi hänet on listattu useihin eri nuorten kirjoittajien listoille. Aikaisemmin nuori nainen on kirjoittanut eri lehtiin ja enimmäkseen novelleja. Obreht on asunut lapsuudessaan Jugoslaviassa, mutta muutti USAhan olleessaan 12.

Kirja sijoittuu jonnekin kuvitteelliselle maalle Balkanilla ja kertoo nuoren tytön ja tämän isoisän jakamista tarinoista. Maa on juuri toipumassa sodasta, ja jokaisella tuntuu olevan jokin syy uskoa johonkin epätodelliseen. Kirja käsittelee myös taikauskoa, ja lukija kohtaakin esimerkiksi Kuolemattoman Miehen.

Totta kai tällaiset lähtokohdat kasaavat kirjalle odotuksia. Mutta jotenkin tiedän olla jo varautunut kaikesta hehkutuksesta huolimatta. Noin puolessa välissä kirjaa tunne onkin sen mukainen - en ole vielä oikein päättänyt ansaitseeko kirja kaikkia saamiaan ruusuja vai onko tätä ihan oikeasti luettu ruusulasit nenällä. Tällä hetkellä The Tiger's Wife tuntuu jotenkin kevyeltä satuilulta, mutta katsotaan jos vaikka iltotulitus yllättäisikin.

---

Katso kun Téa Obreht lukee näytteen kirjastaan
Lue haastattelu Téa Obrehtista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti