Tea with Anna Karenina

Tea with Anna Karenina

perjantai 28. lokakuuta 2011

Tällä hetkellä: Kärpästen herra

Vihdoinkin sain aikaiseksi aloittaa tämän kehutun ja kohutun klassikon. Olen venyttänyt lukemista, kun olen punninnut ostaisinko kirjan sittenkin englanniksi. Sitä paitsi kirjan kansi on (Kompassi-sarjan tapaan) vähän... luotaantyöntävä. Miten nyt onkaan sattunut kaksi rumaa kantta heti peräperään? Minun tuuriani.

William Goldingin Kärpästen herra (Lord of the Flies) kertoo ala-asteikäisistä pojista, jotka lentokoneonnettomuuden takia joutuvat selviytymään autiolla saarella. Kirja sijoittuu toiseen maailmansotaan, mutta on varmasti edelleenkin ajankohtainen - kuka nyt ei olisi tirkistellyt tv-sarja Lostia. Vaikka sitten vain yhden jakson verrankin. Libba Bray on tehnyt romaanista myös hiukan modernimman version.

Noniin, kuitenkin. Ensimmäinen luku takana, ja sormia syyhyttää. 38 sivua tarjoilivat jo runsaasti eksotiikkaa (mahtavia kielikuvia ja lukutoukkaa hivelevää miljöökuvausta) sekä karmaisevia ennakkoaavistuksia siitä mitä tulevan pitää. Hmmn, jännää! Tuskinpa kestää kauan ennen kuin postaan viimeisen tuomion Kärpästen herrasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti